Ondanks smeekbede vergevingsgezinde, zwangere vriendin: jaar effectieve celstraf voor agressieve twintiger

Redactie KW

“Jens verdient nog een kans. Ik ben zwanger van zijn kindje en wil hem graag bij mij bij de bevalling.” De smeekbede van de vriendin van Jens V. (27) haalde uiteindelijk niet veel uit. De rechter veroordeelde hem tot een effectieve celstraf van 1 jaar en een boete van 400 euro voor herhaaldelijk partnergeweld.

Sinds februari 2020 vormt Jens V. een koppel met de dame en haar twee kinderen. Op 26 december 2020 liepen de kinderen een eerste keer naar de buren omdat er tussen hun mama en V. een luide discussie was. Slagen vielen er niet maar na een eerste tussenkomst mochten de agenten al snel terugkeren naar Moorsele (Wevelgem). V. bleek er onder meer in de buik van zijn zwangere vriendin te hebben gestampt. Later die avond brak hij in, beschadigde de inboedel, liep in ontbloot bovenlijf rond en liep weer weg.

Drie dagen later herhaalde het scenario zich. De vriendin werd in het gezicht gespuwd, kreeg slagen, bedreigd met hamer en fles en kaarsvet op haar gegooid. Met een fles deodorant en een aansteker stak hij ook een dekbedovertrek in brand. Het brandje kon V. zelf blussen en van de onderzoeksrechter kreeg hij voorwaarden opgelegd. Zo mocht hij niet meer bijzijn vriendin in de buurt komen, moest hij zich aan een avondklok houden en zich voor zijn alcoholprobleem laten begeleiden. Op 12 april bleken die voorwaarden flagrant verbroken en vloog V. uiteindelijk wél de cel in. Daar verblijft hij vandaag nog altijd. “Maar ik zie hem graag en ben bereid hem opnieuw op te vangen, tot hij ergens kan opgenomen en behandeld worden voorzijn problemen”, bleef zijn vriendin zich van haar meest vergevingsgezinde kant tonen. “Ik ben ook niet altijd de gemakkelijkste en legde misschien zelf teveel druk op Jens. Hij was tijdens de coronaperiode een schitterende pluspapa, onderhield de tuin, voerde schilderwerken uit,…

“Door alcohol wordt hij agressief, dat is de kern”, aldus advocaat Koen Bentein. “Maar nu voelde hij voor het eerst in de cel wat er kan gebeuren al geboden kansen niet gegrepen worden. Nu is het moment om een nieuw leven op te starten.” “Je bent amper 27 en bent al 5 keer veroordeeld. Het mag nu stoppen”, vond de rechter. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier