Onbekende valt dame met hondje aan in Bredense duinen

Verpleegster L.B. en haar hondje Stitch kregen tijdens een wandeling enkele rake klappen van een onbekende man.© TL
Verpleegster L.B. en haar hondje Stitch kregen tijdens een wandeling enkele rake klappen van een onbekende man.© TL
Redactie KW

Een onbekende man viel dinsdagmiddag een verpleegster en haar hondje aan ter hoogte van surfclub De Twins in Bredene. De jonge vrouw uit Oostende hield er een lichte hersenschudding en een hematoom (bloeduitstorting, red.) in haar oor aan over. Haar hondje kreeg tot drie keer toe stampen. “Hij is opvallend stil nu”, zegt het slachtoffer.

L.B. (30) – de vrouw blijft liever anoniem uit angst voor wat haar overkwam – was dinsdagmiddag 13 april samen met haar hondje Stitch aan het wandelen in de duinen tussen Bredene en Oostende. Ze was al op de terugweg toen er achter haar wat tumult ontstond.

Een man had het aan de stok gekregen met een groepje wandelaars en kwam daarna haar richting uit gewandeld. Daarbij stapte hij pardoes op de kleine Engelse bulldog. Maar L.B. liet het daarbij en besliste om verder te wandelen.

Slag op hoofd

“Maar even later kwam die man met zijn fiets van achter mij. Er was plaats genoeg om te passeren, maar hij gaf met zijn wiel een stevige duw aan Stitch”, vertelt L.B. “Ik vroeg hem waarom dat nog eens nodig was. Maar hij stopte en gooide zijn fiets in het zand. Daarna stapte hij heel agressief op me af. Ik vreesde toen echt wel even het ergste.”

De man haalde één keer stevig uit naar L. en sloeg haar op het hoofd. “Hij raakte de rechterkant van mijn hoofd, vol op mijn zonnebril. Daarna stapte hij weg, maar niet zonder Stitch nog een stamp te geven. “Ferme waakhond heb je”, klonk het. Zijn vrouw en twee jonge kinderen stonden te kijken, maar die gaven geen kik. Zijn vrouw keek zelfs in mijn ogen en haalde haar schouders even op.”

Onderzoek gestart

Een oudere vrouw zag alles gebeuren en ontfermde zich nadien over L. Maar de jonge verpleegster vergat om de gegevens van de vrouw te vragen. Zowel zij als de politie zijn nu op zoek naar de man die haar aanviel. Volgens het slachtoffer gaat het om een veertiger. Hij droeg een blauwe jas met een rode streep en had een rugzak op. De man had kort, donker haar.

“Wij zijn inderdaad een onderzoek gestart”, zegt Dennis Goes, van de lokale politiezone Bredene/De Haan. “We zijn daarbij zeker op zoek naar getuigen van het incident. Maar ook de man zelf mag zich gerust bij ons melden om zijn versie van de feiten te vertellen.” De politiezone Bredene/De Haan is bereikbaar op het nummer 059 33 33 16.

Verpleegster

L.B. trok na haar aangifte bij de politie naar de spoedafdeling. Daar werden een hematoom in haar oor en een lichte hersenschudding vastgesteld. Ze werkt als verpleegster op de covid-afdeling, maar dat wordt de komende dagen niet evident.

“Ik denk dat ik het beschermingspak moeilijk zal aan krijgen door de druk op mijn hoofd”, zegt ze. “Ik zal wel wat computerwerk kunnen doen, maar in deze tijden kunnen de collega’s wel alle hulp ter plaatse gebruiken.” (TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier