https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nederlandse wegpiraat ramt wagen Brugse politie tijdens dolle vlucht richting grens

Redactie KW

Een 55-jarige Nederlander riskeert in de Brugse rechtbank een jaar celstraf met uitstel voor gewapende weerspannigheid. Tijdens een achtervolging ramde hij een politiewagen.

Tijdens een verkeerscontrole op 29 januari in Brugge trok een claxonnerende bestuurder de aandacht van de politie. De wagen droeg een Nederlandse nummerplaat en omdat er toen nog een inreisverbod gold wegens corona, besliste de politie tot controle over te gaan. Maar de bestuurder, Ronald V. (55), weigerde te stoppen en scheurde aan hoge snelheid weg richting Heist.

De politie zette de achtervolging in en ter hoogte van de Sluisstraat in Westkapelle leek V. er de brui aan te geven. Maar plots draaide hij zijn stuur over en ramde hij een politiewagen die naast hem reed. Vervolgens ging hij er opnieuw vandoor en haalde daarbij snelheden tot 175 kilometer per uur.

V. kwam net voorbij de grens tot stilstand, maar daar stond de Nederlandse politie hem al op te wachten. De man verklaarde dat hij in België was om een B&B te gaan bezichtigen. Hij beweerde bovendien dat de politie hém had geramd en niet omgekeerd. Voor zijn proces kwam V. evenwel niet opdagen. De uitspraak volgt op 21 oktober. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.