Na veroordeling voor partnergeweld én twee verwittigingen: veertiger in cel en voor rechter

Een veroordeling na herhaaldelijk partnergeweld en twee stevige verwittigingen bleken niet genoeg voor een 46-jarige man uit Hooglede om nieuwe klappen te voorkomen. Het leverde hem een verblijf in de cel en een dagvaarding voor de rechter op. “De band met mijn vrouw is sterker geworden, hoe raar dat ook klinkt. Ik besef dat mijn gedrag niet door de beugel kon”, aldus Kristof M.

©Kittisak Jirasittichai / EyeEm Getty Images/EyeEm
©Kittisak Jirasittichai / EyeEm Getty Images/EyeEm

In november 2019 liep Kristof M. een veroordeling op voor herhaaldelijk partnergeweld. Dat was nadat hij eind juni 2019 onder het oog van een passant en zijn 9-jarig zoontje zijn echtgenote stevig had aangepakt. Maar de uitspraak van de rechter bracht weinig soelaas. Op 7 maart 2020 moesten zijn echtgenote en zoontje zich in de slaapkamer verschansen voor de agressie van de dronken M. Het parket legde onder meer een contactverbod op maar ook dat hielp niet. Iets meer dan een maand later kreeg de echtgenote het opnieuw hard te verduren. Een dagvaarding in snelrecht volgde. Maar op 28 september 2020 herhaalde het scenario zich. Het begrip van de onderzoeksrechter was op, een aanhouding volgde. Sindsdien verblijft M. in de cel.

De openbare aanklager vorderde een celstraf van 15 maanden met begeleidende voorwaarden om zijn alcoholprobleem aan te pakken. “Het verblijf in de cel heeft haar werk als schoktherapie gedaan”, aldus M. “Ik heb de voorbije maanden al meer met mijn echtgenote gepraat dan de jaren daarvoor. Ik wil opnieuw in de IT-sector aan de slag en vraag nog een laatste kans.” Vonnis op 5 januari. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.