Mogelijk één jaar cel voor twee knokpartijen

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een 24-jarige man uit Torhout riskeert in de Brugse rechtbank een jaar cel voor zijn aandeel in twee knokpartijen. De man ging op de vuist op een fuif in Lichtervelde en in een café in Torhout.

Op 27 januari 2019 gaf J.D. een kopstoot aan een jongeman op een fuif in Lichtervelde. Een andere persoon gaf het slachtoffer vervolgens ook nog enkele vuistslagen in het gezicht. “Mijn cliënt hield er een gebroken neus aan over”, pleitte de advocaat van het slachtoffer. “Hij zal wellicht voor de rest van zijn leven last hebben van een chronisch verstopte neus.”

Een zestal maanden deelde J.D. ook nog een vuistslag uit bij een schermutseling op café in Torhout. “Dit is een vechtersbaas die bekend staat als ruziestoker”, stelde de procureur.

Cursus agressiebeheersing

“Ik verzet mij niet tegen eventuele probatievoorwaarden, maar dan lijkt een cursus agressiebeheersing zeker aangewezen.”

Volgens de verdediging was de neusbreuk niet het gevolg van de kopstoot maar van de vuistslagen. “Getuigen bevestigen dit”, stelde de advocaat van J.D. “Het is vreemd dat die andere persoon niet geïdentificeerd werd.”

J.D. gaf toe dat hij in de periode van de feiten te veel dronk en ook drugs gebruikte. “Het was een slechte periode maar de coronacrisis betekende een keerpunt”, stelde hij. J.D. vroeg een werkstraf. De uitspraak volgt op 25 mei. (AFr.)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.