Mildere straf voor dronken man die vriendin bijna wurgde voor ogen van kinderen: “Alcohol is de duivel voor me”

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een 47-jarige man uit De Panne kreeg van de strafrechter een mildere straf nadat hij zijn ex-vriendin bijna wurgde voor de ogen van haar kinderen. Eerder kreeg B.S. drie jaar effectief, maar nu krijgt hij diezelfde straf met uitstel onder voorwaarden. Zo moet hij zich laten begeleiden voor zijn alcoholprobleem en krijgt hij een caféverbod. “Ik moet werken aan mijn probleem, want alcohol is de duivel voor me”, beseft B.S. zelf.

De feiten gebeurden op 21 januari in een woning in De Panne. B.S. had opnieuw teveel gedronken en lag uitgeteld in de zetel. Zijn vriendin vond dat het niet langer zo kon en begon een gesprek over een opname om te werken aan zijn alcoholprobleem. Daarop ging B.S. door het lint. Hij sprong recht uit de zetel en kneep met zijn beide handen de keel van de vrouw dicht. Dat gebeurde voor de ogen van haar kinderen. “Eerlijk? Ik herinner me er niets meer van”, sprak B.S.

Contact- en caféverbod

“Maar ze zullen zeker gebeurd zijn. Ik was zwaar dronken en alcohol is echt de duivel voor me. Ik weet dat het probleem alleen bij mij ligt. Mijn ex had niets misdaan. Ik heb die vrouw heel graag gezien en ben er triest voor dat alles voorbij is. Ik wil mijn leven op het juiste spoor krijgen en pak mijn alcoholprobleem aan. Intussen neem ik antabuse in. Omdat er een tekort is in België rij ik er zelfs speciaal voor naar Nederland om niet zonder te zitten.” Op 28 maart kreeg B.S. er een effectieve celstraf van drie jaar voor wegens poging tot doodslag. Hij liet toen verstek gaan op zijn proces, omdat hij er niet van op de hoogte was. Op verzet kreeg de man nu dezelfde celstraf, maar met uitstel onder voorwaarden opgelegd. Zo kreeg hij naast een contactverbod ook een caféverbod en moet hij verplicht antabuse innemen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier