Milde werkstraf voor man uit Veurne die echtgenote naar de keel grijpt in stomdronken toestand

Redactie KW

De strafrechter in Veurne was bijzonder mild voor een 47-jarige man uit Veurne die in stomdronken toestand zijn intussen ex-vrouw bij de keel greep. D.R. krijgt slechts een werkstraf van 50 uren opgelegd. “Ik ben banger van mijn ex-vrouw dan zij voor mij”, getuigde D.R.

Op zijn proces ergerden D.R. en zijn advocaat zich al mateloos aan de uiteenzetting van de feiten door de advocaat van slachtoffer V. “Het gaat om zeer zware feiten van partnergeweld en het was niet de eerste keer”, sprak de advocaat van slachtoffer V. “Zij durfde amper aangifte doen, ook niet toen ze een maand eerder een borstbeenbreuk opliep door hem. Hij gebruikte jarenlang geweld om zijn vrouw onder de duim te houden. Veelal veroorzaakt door zijn drugs- en alcoholprobleem. Hij is pas gestopt sinds hij in de cel zit.”

Sfeerschepperij

De procureur had zich daarbij aangesloten en had acht maanden cel geëist onder voorwaarden. De procureur erkende immers dat de feiten gebeurden toen hij stomdronken was. “Dat heeft de politie die 31e maart ook vastgesteld”, sprak de procureur. “Hij was erg dronken toen hij haar bij de keel greep maar moest die greep lossen omdat hij door de alcohol door zijn benen zakte en zij weerwerk bood.” De verdediging ging resoluut voor de vrijspraak. “Ze hadden een relatie van 22 jaar en dat ging goed, ook met de kinderen. Pas door financiële problemen is er de laatste maanden heibel ontstaan, omdat D.R. inderdaad naar de fles greep. Maar die 31ste maart heeft hij niks misdaan. Hij kwam stomdronken thuis en ging slapen. Het is V. die een neef en broer heeft gebeld om D.R. in zijn slaap te overmeesteren voor een collocatie. Het is net hij die klappen kreeg.” Dat beaamde ook D.R.: ‘ik was banger voor haar dan zij voor mij tijdens onze relatie.” De rechter oordeelde uiteindelijk erg mild en legde hem een werkstraf van 50 uren op.

Nieuw proces na aanrijding politie

Daarmee is de kous voor D.R. in de rechtbank echter nog niet af. Hij zit momenteel nog in de cel op verdenking van poging doodslag en gewapende weerspannigheid op een politieman in Veurne. Zondagavond 5 september wilde hij in zijn Volvo wegrijden van een controle in de Ooststraat en schepte daarbij een politieman op zijn motorkap op. Twee anderen moesten wegspringen. Het kwam tot een achtervolging van 16 minuten aan hoge snelheid die pas eindigde in Oostduinkerke. Voor die feiten zal hij binnenkort voor de rechter moeten verschijnen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier