Middelkerkse die ex-man met ontelbare homofobe haatberichten bestookte voor rechter

Redactie KW

Een 54-jarige Indiase vrouw uit Middelkerke moet zich samen met haar dochter voor de Brugse rechtbank verantwoorden wegens belaging en bedreiging. M.M. bestookte haar ex-man met ontelbare haatberichten, veelal van homofobe aard.

De problemen begonnen toen de toenmalige echtgenoot van M.M. eind 2016 naar India verhuisde om er een reisbureau te openen. Een heel jaar lang bestookte de vrouw haar partner met ontelbare haatberichten, veelal van homofobe aard. Ze dreigde ook meermaals met fysiek geweld. Samen met haar 38-jarige dochter maakte ze ook valse Facebook-accounts aan op naam van het slachtoffer en vielen ze zijn klanten en leveranciers lastig. “Ze deden er alles aan om het reisbureau van het slachtoffer in een slecht daglicht te stellen”, aldus de procureur, die straffen met uitstel vroeg.

De verdediging drong aan op de vrijspraak. “Meneer deed zich destijds voor als een succesvol zakenman maar zette wel al zijn firma’s op naam van zijn vrouw”, pleitte de advocate van M.M. “Toen hij plots naar India vertrok kwamen de deurwaarders bij mijn cliënte aankloppen. Ze bleef achter met een schuldenberg van 120.000 euro. Bovendien kwam ze te weten dat hij overspel pleegde met een man. Ze voelde zich verraden. Je zou voor minder kwade berichten sturen.”

Ook de dochter vroeg de vrijspraak. “Ze trok zich het lot van haar moeder erg aan”, stelde haar advocate. “Ze overwogen zelfs een klacht wegens oplichting.” De uitspraak volgt op 13 december. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier