Middelkerkenaar die huisgenote neerstak met aardappelmes riskeert alsnog celstraf

De man stak zijn huisgenote met een aardappelmesje. © Pixabay
Redactie KW

Een 61-jarige Middelkerkenaar riskeert voor de Brugse strafrechtbank alsnog vijftien maanden effectieve celstraf voor de messteken die hij toediende aan zijn huisgenote. Bernard T. kreeg die straf met uitstel opgelegd, maar hij kwam de voorwaarden niet na.

Op 15 juli 2021 kreeg Bernard T. het in zijn studio in Middelkerke zwaar aan de stok met zijn huisgenote. T. had immers ontdekt dat zij tijdens het winkelen zonder zijn toestemming extra geld had afgehaald met zijn bankkaart. De vrouw zou tijdens de ruzie drie keer naar T. hebben gespuwd, waarna de zestiger haar twee keer in de schouder stak met een aardappelmesje. Het slachtoffer verkeerde even in levensgevaar.

3.600 euro uitgegeven

De Franstalige man werd opgepakt en verklaarde dat hij de vrouw tijdelijk onderdak gaf. In ruil zou ze hem helpen met klusjes. Maar ze maakte misbruik van zijn vertrouwen en gaf met zijn bankkaart 3.600 euro uit aan dameskleding. T. werd aanvankelijk verdacht van poging tot doodslag, maar omdat er van een oogmerk om te doden geen sprake bleek, werd hij enkel vervolgd voor opzettelijke slagen en verwondingen.

Weer voor rechtbank

Na bijna zeven maanden voorhechtenis kreeg T. in februari vijftien maanden voorwaardelijke celstraf. Hij moest onder meer in behandeling voor zijn drankprobleem en geregeld op gesprek met zijn justitieassistent. Maar omdat hij de afspraken niet nakwam, werd de zaak donderdag terug voor de rechtbank gebracht. Ook hier kwam T. niet opdagen. De procureur vroeg om de voorwaarden te herroepen. De uitspraak volgt op 15 december. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier