Man vlucht voor politie tijdens lockdownfeest en valt van balkon

De feiten speelden zich af in een appartementsgebouw in de Waterwerkstraat.©Jeffrey Roos JRO
De feiten speelden zich af in een appartementsgebouw in de Waterwerkstraat.©Jeffrey Roos JRO
Redactie KW

De Oostendse politie pakte tijdens de nacht van zaterdag op zondag drie jongeren op die aanwezig waren op een verjaardagsfeestje en zich agressief opstelden tegenover de politie.

Zaterdagnacht, kort na middernacht kreeg de politie een melding van nachtlawaai. Het lawaai kwam uit een flat in een appartementsgebouw in de Waterwerkstraat. De agenten moesten niet lang zoeken waar het geluid vandaan kwam. “De muziek was duidelijk hoorbaar op het desbetreffende adres”, vertelt commissaris Kris Allary van de lokale politie Oostende. “Bij controle bleek een verjaardagfeestje aan de gang waarop maar liefst acht personen aanwezig waren.”

Toen de politie ten tonele verscheen probeerde een van de jongeren de benen te nemen door het raam. “De man probeerde te vluchten via het balkon op de tweede verdieping”, vervolgt de commissaris. “Daarbij viel de man naar beneden op het voetpad. De man werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.” In het ziekenhuis werd vastgesteld dat de man een bekkenbreuk opliep. Hij verkeerde op geen enkel moment in levensgevaar.

In de woning werd een fles lachgas aangetroffen, dat gebruikt werd door de aanwezigen op het feestje. Op de koop toe stelden enkele van de aanwezigen zich agressief op tegenover de politie. “Daardoor waren we genoodzaakt om over te gaan tot de bestuurlijke arrestatie van drie aanwezigen”, aldus de commissaris.

De inrichter van het verjaardagsfeestje mag zich aan een boete verwachten van 750 euro. Alle andere aanwezigen krijgen een boete van 250 euro opgelegd.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier