Man uit Wingene beschiet appartement met luchtdrukpistool: drie maanden cel

© iStock
© iStock
Redactie KW

Een 43-jarige man uit Wingene heeft in de Brugse rechtbank drie maanden cel gekregen voor bedreigingen en verboden wapenbezit.

Op 20 oktober vorig jaar trok W.B. naar het appartement van de ex-partner van zijn vriendin in Wingene. Hij klopte twee keer op de voordeur en liep vervolgens weer naar de straat. Toen de bewoner op zijn terras aan de voorzijde een kijkje kwam nemen, nam W.B. hem onder vuur met een luchtdrukpistool. “De beklaagde loste twee schoten in de richting van het slachtoffer, die echter tijdig kon wegduiken”, stelde de procureur. “De kogels kwamen in het raam terecht.”

Modelgevangene

De Wingenaar verklaarde dat hij het slachtoffer enkel schrik wou aanjagen omdat die zijn vriendin en kinderen maar niet met rust wou laten. “Hij stond al niet meer op het balkon toen ik vuurde,” stelde hij. De verdediging drong aan op mildheid. “Mijn cliënt beseft dat hij fout was door het recht in eigen handen te nemen”, pleitte meester Silke Brutin. “Hij zit nu al een jaar in de cel voor andere feiten en is een modelgevangene.” W.B. liep in het verleden al talrijke veroordelingen op voor slagen en verboden wapens. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.