Man uit Diksmuide ‘vindt geen geld in goot’ en valt zomaar fietsster aan in de rug

© JH
Redactie KW

Een man uit Diksmuide stuurde zijn kat naar de rechtbank in Veurne waar hij zich moest verantwoorden voor zinloos gratuit geweld. Dries V. was ‘boos omdat hij geen geld vond in de goot’ en viel dan zomaar een fietsster aan in de rug.

De feiten gebeurden enkele weken terug in Diksmuide. Omdat het parket zwaar tilt aan het zinloos geweld besloten ze Dries V. via snelrecht al voor de rechter te brengen.

“Op 27 april zag een getuige hoe V. een fietsster die aan rode lichten stond te wachten vanuit de rug zomaar aanviel”, sprak de procureur. “Die vrouw had niets misdaan en was op haar fiets gewoon aan het wachten. Ze kreeg klappen in haar rug maar kwam gelukkig niet ten val waardoor de verwondingen al bij al meevielen. Maar dit is absoluut gratuit zinloos geweld.”

Persoonlijke problemen

“De getuige verklaarde zelf dat er helemaal geen aanleiding was. Volgens V. was hij boos omdat hij geld aan het zoeken was in de goot – door zijn financiële problemen – maar geen vond omdat de goten net gekuist waren. Daarom reageerde hij zijn woede af op die onschuldige vrouw. De man heeft al vijf voorgaande inzake geweld en we vermoedden dat hij ook persoonlijke problemen heeft. Maar omdat hij niet afkomt naar zijn processen, kunnen we die problemen niet aanpakken. Ik vraag de maximumstraf van zes maanden effectief en 800 euro boete.”

De aangevallen vrouw vroeg een schadevergoeding. Vonnis op 10 juni. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.