Man uit Dentergem vernielt 600 vierkante meter preiplanten met zijn terreinwagen

Redactie KW

Een 26-jarige man uit Dentergem heeft in de Brugse rechtbank drie maanden celstraf met uitstel gekregen omdat hij met zijn terreinwagen een akker met preiplanten vernielde.

“Kwaadwillige verwoesting van veldvruchten en natuurlijk opgekomen of gepoot plantsoen”. Zo klonk de aanklacht tegen K.E. officieel. Op 19 oktober vorig jaar leefde de jongeman zich op een akker langs langs de Moststraat in Dentergem uit met zijn terreinwagen. Hij vernielde daarbij 600 vierkante meter preiplanten, goed voor een totaal kostenplaatje van 2.200 euro.

De eigenaar van het veld stapte naar de politie. Die volgde een modderspoor van het veld naar de woning van K.E. Op de oprit stond een Jeep met besmeurde banden en zelfs nog een stuk prei aan een wielkast. Bovendien stemden de bandprofielen van zijn wagen overeen met de afdrukken op de weide.

Wat de jongeman juist bezielde is niet duidelijk. Hij weigerde een verklaring af te leggen en kwam dinsdag ook niet opdagen voor zijn proces. De rechter legde hem naast een celstraf met uitstel ook een geldboete op van 400 euro. “Deze straf komt passend voor om de beklaagde aan te zetten tot een minimum aan respect en eerbied voor andermans veldvruchten”, besloot hij.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.