Man steekt vriend neer omdat hij niet kan presteren bij prostituee: “Een slap momentje kan toch ieder van ons overkomen”

Foto ter illustratie. © Unsplash
Redactie KW

Een 19-jarige Afghaan uit Izegem riskeert in beroep vijf jaar cel voor poging tot doodslag op een vriend en het aftroeven van een prostituee omdat hij in dronken toestand niet kon klaarkomen.

In de nacht van 2 op 3 december vorig jaar trok Taslim O. (19) samen met enkele vrienden naar de Oostendse prostitutiebuurt aan het Hazegras. Nadat hij na een kwartier nog niet tot een orgasme was gekomen, vroeg de Hongaarse prostituee extra geld. Daarop werd de man kwaad en verkocht hij de vrouw enkele vuistslagen. De vrouw ging verhaal halen bij de vrienden van O. en het kwam tot een ruzie, waarbij de jonge Izegemnaar een mes trok. O. haalde vier keer uit naar een vriend. De vierde keer trof hij het vluchtende slachtoffer in de rug. De Iraniër zeeg neer met een steekwonde van zes centimeter en een klaplong.

Hoewel camerabeelden de steekpartij vastlegden en alle getuigen naar O. wezen als dader waste de Izegemnaar de handen in onschuld. Hij beweerde ook nog nooit met het gerecht in aanraking te zijn gekomen, hoewel hij bij de politie bekendstond voor vechtpartijen, diefstal, verkrachting en het lastigvallen van vrouwen. Hij kreeg in Brugge vier jaar cel waarvan één effectief voor poging tot doodslag. Maar het parket ging in beroep om vijf jaar effectief te vragen. “Om het met een TV-figuur te zeggen: ‘het was mijnen beste vriend, ik heb hem dood geslagen!’”, opende de procureur-generaal zijn requisitoir . Hij vorderde vijf jaar effectief omdat hij vond dat de man er met een veel te lichte straf vanaf was gekomen.

“Men vlucht uit Afghanistan om een veilige haven te belanden. Men krijgt OCMW-steun en een woning en wat krijgen wij als cadeau? Vier messteken in de rug van zijn vriend en een prostituee die wordt afgeslagen. Een slap momentje kan toch ieder van ons overkomen”, pleitte de procureur-generaal met een kwinkslag. “Maar om daarom je beste vriend neer te steken?” Bovendien werd de man intussen al betrapt met drugs in de gevangenis van Brugge. Zijn advocate vraagt begrip voor de man. “Hij is in 2016 te voet gevlucht omdat zijn vader was verdwenen. Nadien kent hij niks anders dan liegen, vluchten en zichzelf beschermen. Wanneer ik met hem in de gevangenis praat, komt er niks anders uit dan spijt. Hij moest zijn twee zussen en moeder, die in Afghanistan bleven, onderhouden en raakte verslaafd aan alcohol. Hij is bereid om aan zijn problemen te werken.” O. betwistte tevergeefs dat hij het slachtoffer wou doden. Uitspraak op 13 december. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier