Man riskeert twee jaar cel voor steekpartij in Oostendse pizzeria: “Hij werd kwaad omdat hij langer dan half uur moest wachten”

Redactie KW

Een 24-jarige Afghaan riskeert in de Brugse rechtbank twee jaar celstraf met uitstel voor een steekpartij in een Oostendse pizzeria.

Op 6 oktober vorig jaar plaatste Esmatullah H. telefonisch een bestelling bij King Pizza langs de Torhoutsesteenweg. Maar toen hij vernam dat hij meer dan een half uur ging moeten wachten begon hij de uitbater uit te schelden. “Er vielen grove woorden waarop de uitbater zei dat de beklaagde dat maar eens in zijn gezicht moest komen herhalen”, verduidelijkte procureur Jochen Van Aalst. “Dat had hij misschien beter niet gedaan.”

H. trok naar het restaurant en haalde daar volgens het parket een groot keukenmes boven. Daarmee stak hij de uitbater, eveneens een Afghaan, drie keer in het rechterbeen. “Een vierde messteek schampte gelukkig af op de gsm van mijn cliënt”, verduidelijkte Vincent Christiaens, de advocaat van het slachtoffer. De neef van de uitbater kwam tussenbeide en liep enkele snijwonden op aan de rug.

Bij de verdediging klonk een totaal ander verhaal. “Volgens mijn cliënt haalde de zoon van de uitbater dat mes boven”, pleitte meester Michel Simoens. “Mijn cliënt nam dit af en sloeg op de vlucht. Maar ze haalden hem in en sloegen hem tegen de grond. Bij het afweren heeft hij hen verwond met het mes. Dit was wettige zelfverdediging. Mijn cliënt verdient de vrijspraak.”

Volgens de procureur spreken getuigen de versie van de verdediging tegen. Hij vroeg twee jaar celstraf met uitstel en hield daarbij rekening met het blanco strafblad van H. De rechter doet uitspraak op 26 april. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier