Man riskeert jaar cel voor poging doodslag op Grote Markt van Ieper

Redactie KW

Een man moet zich voor de Ieperse correctionele rechtbank verantwoorden omdat hij een rivaal heeft proberen aanrijden. De beklaagde was kort voordien zelf aangevallen door diezelfde man. Hij was jaloers omdat hij een afspraakje had met zijn ex-vriendin. Hij belaagde de vrouw al maanden.

De relatie tussen de 27-jarige R.B. uit Ieper en zijn vriendin liep in juni 2019 op de klippen. De man kon dat blijkbaar moeilijk verwerken en bleef zijn ex lastigvallen. Op 11 oktober vorig jaar merkte hij de vrouw op terwijl ze met de 31-jarige uit Azerbeidzjan afkomstige M.S. in de wagen zat. Dat deed bij R.B. de stoppen doorslaan.

Poging tot doodslag

Het kwam tot een schermutseling waarbij zowel de vrouw als M.S. klappen kregen. Die laatste ging niet naar de politie, maar trok naar de Grote Markt waar de andere man zijn werk had. Op camerabeelden is te zien R.B. M.S. opmerkt terwijl die de markt oprijdt. Opnieuw komt het tot een schermutseling, waarbij M.S. met een airsoftwapen op de andere man schiet.

Daarop rijdt M.S. op R.B. in. Die grijpt een verkeersbord en slaat op de aanrijdende wagen. Beide mannen verschenen voor de rechter in Ieper. M.S. moet zich verantwoorden voor onder meer poging doodslag. Volgens de openbare aanklager had de beklaagde duidelijk de bedoeling om de andere omver te rijden. “Hij kon zowel links of rechts uitwijken, maar hij deed dat niet”, aldus de aanklager, die 1 jaar cel vraagt, deels met uitstel.

116 sms’en

R.B. moet zich op zijn beurt verantwoorden voor slagen aan de vrouw, belaging en het beschadigen van de wagen van M.S. “Die man is de oorzaak van alle ellende”, klonk het op de rechtbank. “Na het beëindigen van de relatie bleef de beklaagde haar lastigvallen. Op een nacht stuurde hij haar 116 onbeantwoorde sms-berichten. Ook reed hij vaak rond in de buurt van haar appartement, het is dan ook niet toevallig dat hij ze in de wagen zag zitten.” Tegen R.B. vordert het openbaar ministerie 18 maanden cel, waarvan 1 jaar effectief.

M.S. vraagt de vrijspraak. “Mijn cliënt had niet de intentie om die andere man omver te rijden, maar hij verloor de controle over zijn stuur. Bovendien wou hij enkel de nummerplaat van zijn belager filmen, tot die hem opmerkte.”

De raadsman van R.B. zegt dat M.S. hem kende. “Waarom zou hij dan de nummerplaat moeten filmen?”, klonk het. Over het stopzetten van de relatie met de vrouw beweert de beklaagde dat hij er nog vaak langsging en er bleef slapen. R.B. kwam naar België om een voetballoopbaan uit te bouwen. “Ik had 5 jaar een relatie met die vrouw en voor haar ben ik in België gebleven. Een tijd nadat de relatie voorbij was, deden we weer dingen samen. Had ze duidelijker geweest tegen mij, dan stond ik hier niet.” Vonnis op 18 februari.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier