Man riskeert celstraf voor aanranding jongen (17) die wegliep uit instelling in Torhout

Redactie KW

Een 47-jarige man uit Kortemark staat in de Brugse rechtbank terecht voor aanranding van een zeventienjarige jongen. P.V. werd eerder al veroordeeld voor gelijkaardige feiten.

Op 11 mei 2020 liep het slachtoffer in Torhout weg uit Tordale, de voorziening voor personen met een verstandelijke beperking. Hij werd aan het station in Brugge opgepikt door P.V. (47), die hij via Instagram had leren kennen. P.V. nam de jongen mee naar zijn bistro in Oostende, waar hij toen nog woonde. Volgens de procureur had hij de tiener wijsgemaakt dat hij 28 jaar oud was.

“Het slachtoffer verbleef een tweetal dagen bij de beklaagde,” stelde de procureur. “Ze dronken alcohol en keken televisie. Het slachtoffer verklaarde achteraf dat de beklaagde meermaals zijn geslachtsdelen had betast, zowel boven als onder de kledij.” P.V. was niet aan zijn proefstuk toe. In maart vorig jaar kreeg hij 37 maanden voorwaardelijk celstraf omdat hij een zestienjarige jobstudent betrok bij seksuele activiteiten met zijn partner.

In het huidige dossier vroeg de verdediging de vrijspraak. “Er was geen sprake van seksuele handelingen”, pleitte meester Stijn Catrysse. De uitspraak volgt op 25 april. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.