Man ontspoort helemaal na toxische relatie: slagen, binnendringen woning en 80 telefoontjes in bijzijn politie

© zozzzzo Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 30-jarige man uit Oostende riskeert 10 maanden cel, omdat hij twee maanden geleden tijdens een korte maar toxische relatie volledig ontspoorde. K.P. trok naar de woning van zijn vriendin in Diksmuide, drong het huis binnen, sleurde de vrouw uit bed en gaf haar klappen. Nadien vernielde hij haar gsm. “Toen de politie bij de vrouw aankwam, stelden ze zelf vast hoe hij haar op dat moment maar liefst 80 keer belde”, sprak de procureur.

De feiten gebeurden op 5 maart in een woning in Diksmuide. “K.P. had met het slachtoffer een relatie van aantrekken en afstoten”, legde de procureur uit. “Na een discussie op café escaleerde de situatie helemaal. Hij trok naar haar woning, maar het slachtoffer weigerde open te doen. Daarop bleef hij maar aanbellen en op de deur kloppen. Vervolgens drong hij de woning binnen. De vrouw vroeg hem normaal te doen en te vertrekken waarop hij haar uit bed sleurde en schopte, tot viermaal toe zei dat hij haar zou doden en vervolgens haar gsm meenam en bij zijn terugkomst ook vernielde. Toen de politie daarna op vraag van de vrouw ter plaatse kwam, bleek hij haar al liefst 80 keer gebeld te hebben. Hij wordt dus ook vervolgd voor belaging.” Er werd 10 maanden cel gevraagd.

Opnieuw relatie?

K.P. erkende de feiten en zei dat hij extreem jaloers is. Zijn advocaat wou de feiten toch wat kaderen. “Je moet weten dat hij net samen was met die vrouw nadat zij een relatie van negen jaar vlak voor een huwelijk had verbroken. In hun korte relatie was het aantrekken en afstoten zeker omdat hij niet om kon met de aandacht die het meisje van andere mannen kreeg. Toen zij hem op café compleet negeerde is hij door het lint gegaan. We vragen een werkstraf.” De rechter fronste helemaal de wenkbrauwen toen bleek da de vrouw intussen zelf vroeg om het contactverbod met K.P. op te heffen en K.P. vertelde dat ze het opnieuw willen proberen samen. “Ik ben geen relatietherapeut, maar zou daar toch even goed over nadenken”, sprak de rechter. Vonnis op 23 mei. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier