https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Man met 23 veroordelingen deelt stampen en vuistslag uit aan politie in Diksmuide

© (Foto JH)
Redactie KW

Een 39-jarige man uit Diksmuide moet zich verantwoorden bij de rechter wegens geweld aan de politie. Hij deelde hen stampen en een vuistslag uit. J.T. liep reeds 23 veroordelingen op.

De feiten vonden plaats op 24 april van dit jaar. J.T. belde toen zelf de politie op omdat hij alweer ruzie had met zijn buur. “De politie kwam tussenbeide maar vrijwel meteen begon J.T. zich te bemoeien”, sprak de procureur. “Ze werden bij de man een duidelijke alcoholgeur gewaar. Ze kennen J.T. goed en vroegen hem om naar zijn appartement te gaan. Korte tijd later belde hij opnieuw naar de politie die alweer tussenbeide kwam om de gemoederen te bedaren. Deze keer gedroeg J.T. zich meteen erg weerspannig en schold hij de politie uit voor ‘flikkers’ en wenste hij dat ze corona zouden krijgen. Bij zijn overmeestering deelde hij een inspecteur stampen uit op het bovenbeen en een tweede kreeg een vuistslag op de bovenlip. Ik vraag zes maanden cel en 800 euro boete.”

De advocaat van J.T. bekende de feiten maar zegt dat zijn cliënt altijd uitgedaagd wordt. “Hij heeft ruzie met enkele anderen in Diksmuide die er een sport van maken hem te treiteren en in aanraking te komen met de politie, zoals zijn buur. Alle feiten gebeurden telkens onder invloed van alcohol. Eigenlijk is hij een eenzame man, zonder vrienden en zonder hobby’s.” Er werd een werkstraf gevraagd. Vonnis op 22 oktober. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.