Man krijgt voorwaardelijke celstraf voor brandstichting

Een man van 32 jaar uit Roeselare is woensdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van veertig maanden voor brandstichting. Hij wou uit het leven stappen en stak daarom zijn studio in Kortrijk in brand. Op het laatste moment bedacht hij zich.

“Het gaat hier om zeer zwaarwichtige feiten”, zo zei de procureur tijdens de behandeling van de zaak. “De beklaagde bracht mensenlevens in gevaar door de boel in brand te steken.”

Er werd vier jaar cel gevorderd, maar de rechter gaf de man nog een kans door hem een voorwaardelijke straf te geven. Alleen de periode die hij in voorhechtenis zat, is effectief. Hij moet zich wel aan een aantal voorwaarden houden. Doet hij dat niet, dan worden de straf alsnog effectief.

De advocaat van de verdediging wees er tijdens het proces op dat de dertiger zich erg slecht voelde op dat moment. Zijn moeder had enkele jaren eerder op dezelfde manier zelfmoord gepleegd. “Ik ben nog nooit echt gelukkig geweest denk ik, maar ik wil echt iets maken van mijn leven”, zo zei de man tijdens het proces aan de rechter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier