https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Man krijgt twintig maanden cel voor gevangen houden huisbazin

Redactie KW

Een 51-jarige man uit Wevelgem is in beroep veroordeeld tot een effectieve celstraf van twintig maanden. Begin 2018 zou hij zijn huisbazin opgesloten hebben en afgeperst. “Een bagatel die geëscaleerd is”, noemde hij het zelf.

De feiten speelden zich op 22 februari 2018 af in het appartement van Christiaan V. in De Haan. De man had er afgesproken met zijn huisbazin om een huurgeschil te bespreken. In enkele maanden tijd had V. volgens de vrouw zijn flat volledig afgebroken, tot de vloer toe. De man woonde er sinds september 2017 en brak onder meer het laminaat van de vloer uit. De huisbazin besliste naar de vrederechter te stappen en de overeenkomst te verbreken.

In de wandelgangen van het gerechtsgebouw kwamen beide partijen overeen dat V. zelf laminaat zou leggen in een van de beschadigde kamers. Een bijeenkomst op het appartement om de regeling concreet te bespreken, liep evenwel compleet uit de hand. De man en zijn vriendin gingen in het deurgat staan en hielden de huisbazin gevangen. Vervolgens betaalde ze een som geld om vrij te komen. Dat ze van haar vrijheid was beroofd, betwiste hij.

“Na meer dan een uur kon ze een vriend bellen. Ze belde niet eens de politie. Het is een bagatel die geëscaleerd is.” Maar volgens het openbaar ministerie was geld geven de enige mogelijkheid om te kunnen ontsnappen. In eerste aanleg kreeg hij 20 maanden effectief. In beroep vroeg hij een straf met uitstel, maar daar ging het hof niet op in. De twintig maanden effectief werden bevestigd. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten