https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Man die zich verschanste in Tielt, zal voorgeleid worden voor moordpoging

© (Foto LK)
Bron: Belga

De 42-jarige man die zich dinsdag in Tielt verschanste in zijn woning, zal donderdag voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge woensdag. De man wordt verdacht van poging tot moord.

In de omgeving van het Sint-Jozefinstituut in Tielt werd dinsdag kort voor de middag een gewapend persoon gesignaleerd. Tijdens een interventie van de brandweer in de Stationstraat botsten ze op een agressief persoon. De 42-jarige man gebruikte een boog toen de politie van de zone Regio Tielt tussenbeide wilde komen. Daarop werd tijdelijk een algemene lockdown afgekondigd in twee scholen in de buurt, het Sint-Jozefinstituut en Campus de Reynaert.

De verdachte verschanste zich in zijn woning. Hierop werden de bijzondere interventie-eenheden ter plaatse geroepen en werd een veiligheidszone ingesteld rond zijn woning. Uiteindelijk kon de veertiger kort na 14 uur gearresteerd worden.

Het parket communiceerde dinsdag al dat de man zou verhoord worden op verdenking van moordpoging. Donderdag zal hij voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Die zal moeten beslissen over zijn eventuele aanhouding.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.