Man die zich in woning in Stavele verschanste opgenomen in psychiatrie

Redactie KW

De 34-jarige man uit Stavele die zich vorige maand urenlang verschanste in een woning in Stavele is intussen opgenomen in de psychiatrie. Hij zit dus niet langer in de cel. Er werd een psychiater aangesteld die moet onderzoeken of hij toerekeningsvatbaar is.

De feiten speelden zich af op maandag 12 september in de IJzerstraat in Stavele. Een 34-jarige man, die nog bij zijn ouders woont, ging er in de oude pastoriewoning door het lint.

Bedreigingen

De politie kwam tussenbeide om te bemiddelen maar de man uitte daarbij bedreigingen naar zijn familie en de opgeroepen politie. Plots haalde hij ook een mes tevoorschijn waarna de politie besliste om zich terug te trekken.

Onderhandelingen leverden niets op waarna de speciale eenheden van de federale politie DSU tussenbeide kwamen. Ook een ambulance en mugteam stonden klaar. De dorpsplaats Stavele werd ter hoogte van de IJzerstraat afgesloten en in een naburig café werd overleg gehouden tussen de politiediensten en het parket.

Psychische problemen

Uiteindelijk konden de speciale eenheden de man rond 17.15 uur zonder verzet arresteren. De dertiger raakte niet gewond. De onderzoeksrechter in Veurne besliste om een gerechtspsychiater aan te stellen om te onderzoeken of de man wel toerekeningsvatbaar is. Hij zou al eerder kampen met psychische problemen.

“Nadat hij vorige maand nog langer aangehouden werd, belden we verschillende plaatsen in de psychiatrie af om een plaats voor de cliënt te vinden”, zegt advocaat Jonas Bel. “Dat is intussen gelukt en de man is opgenomen. Er wordt nog onderzocht of hij toerekeningsvatbaar is.” Ook het strafonderzoek loopt nog verder. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier