Man die vriendin met hoofd tegen dashboard kwakte in Tielt moet niet naar cel

Een 46-jarige man uit Aalter heeft in de Brugse rechtbank twaalf maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor zware feiten van partnergeweld.

©Photographer: Andrey Popov
©Photographer: Andrey Popov

Op 8 oktober 2018 ging A.V. tijdens een banale discussie over zijn rijgedrag compleet door het lint. In zwaar beschonken toestand kwakte hij zijn toenmalige vriendin meermaals met het hoofd tegen het dashboard van zijn wagen. Vervolgens sleurde hij de vrouw bij de haren over de kasseistenen en schopte haar opnieuw in de wagen. Terug thuis, in Tielt, verkocht hij haar nog enkele kopstoten, waarna ze het bewustzijn verloor. Haar zoon ontfermde zich over haar en sloot haar op in de slaapkamer. Maar A.V. trapte de deur in en ging naast haar liggen in bed.

Het slachtoffer hield aan de afranseling kneuzingen over het hele lichaam en een lichte hersenschudding over. Volgens haar advocate kampt ze ook met een posttraumatische stressstoornis en verliest ze af en toe het bewustzijn. Tijdens zijn proces betwistte A.V. de feiten niet. “Mijn cliënt verloor de pedalen volledig en heeft enorm veel spijt”, stelde zijn advocaat. De procureur vroeg een jaar cel, eventueel gekoppeld aan voorwaarden. De verdediging drong aan op een werkstraf, maar de rechter ging daar niet op in.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.