Man die ravage aanrichtte in huurappartement in Bredene krijgt elf maanden cel

Redactie KW

Een 33-jarige Oostendenaar heeft in de Brugse rechtbank elf maanden effectieve celstraf gekregen voor diefstallen en vandalisme.

In oktober 2018 nam K.A. zijn intrek in een huurappartement in residentie Ter Duinen in Bredene. De man had geen huurcontract afgesloten met de eigenaar, maar kreeg de sleutel van de vorige bewoner. Hij brak er de elektriciteitskast open om stroom te stelen en richtte voor ruim 18.000 euro schade aan. Begin 2019 werd A. uit de woning gezet.

Naast vandalisme maakte K.A. zich ook schuldig aan diefstallen. Zo stal hij een portefeuille in een wassalon in Bredene en maakte hij een sporttas buit in het zwembad van Oostende. Met de bankkaarten uit nog een andere gestolen portefeuille deed hij enkele kleine aankopen.

De verdediging vroeg de rechter om de feiten op te laten slorpen door een eerder uitgesproken celstraf van zes maanden voor diefstallen in dezelfde periode. De rechter hield rekening met die eerdere straf, maar gaf K.A. er nog elf maanden cel bij. De man liep in het verleden al verschillende veroordelingen op voor drugs en diefstal. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten