Man die ex-vriendin aanbood als prostituee heeft schadevergoeding al betaald

In een zaak van feiten van belaging heeft de beklaagde al een schadevergoeding betaald aan het slachtoffer. L.V. (37) uit Zedelgem bood via internet vier jaar lang de seksuele diensten van zijn ex-vriendin aan. Het openbaar ministerie vorderde op de vorige zitting 120 uur werkstraf.

De relatiebreuk in 2013 had volgens de burgerlijke partij te maken met de extreme seksuele fantasieën van de beklaagde. “Er werden foto’s gemaakt in compromitterende posities en hij had ook de bedoeling om haar uit te lenen aan andere mannen”, aldus meester Virginie Cottyn.

Sinds 2015 begon V. de foto’s van zijn ex-partner online te verspreiden. Op fora en websites zoals chatbabe.be bood hij haar seksuele diensten aan, waarbij hij zelfs in haar naam met mannen chatte.

Het slachtoffer kreeg door de advertenties jarenlang telefoontjes en berichten van mannen. Ook door pakweg een vroegere buurman werd ze aangesproken op de foto’s. “Mevrouw, ik ken u precies ergens van”, zei een uitzendkracht op haar werk. Via zijn IP-adres kwam haar ex-partner in het vizier van de speurders, maar tijdens het onderzoek ontkende hij steeds zijn betrokkenheid.

De verdediging legde uit dat de Zedelgemnaar moeilijk kon verwerken dat zijn grote liefde een relatie had aangeknoopt met zijn beste vriend. Dat trauma was volgens zijn advocaten de aanleiding voor de feiten. “Hij heeft er nu een streep onder getrokken en heeft oprecht spijt”, klonk het. In die omstandigheden drong de verdediging aan op opschorting van straf.

Na de pleidooien van 25 maart werd besloten om de zaak met twee maanden uit te stellen. De rechter wilde de beklaagde immers eerst de kans geven om de schadevergoeding van 2.500 euro te betalen, zoals hij op de zitting beloofde. Donderdagochtend bleek dat V. zijn slachtoffer inderdaad vergoed heeft.

De rechter doet uitspraak op 24 juni.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.