https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Man die ex toetakelde voor ogen van zoontje in Oostende krijgt zes maanden cel

Redactie KW

Een 50-jarige Nepalees uit Wevelgem heeft in de Brugse rechtbank zes maanden cel gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen aan zijn ex-partner. De man riskeerde twee jaar cel voor poging tot doodslag, maar de rechter achtte het niet bewezen dat hij zijn ex probeerde te wurgen.

Begin februari 2019 trok Manoj U. naar de woning van zijn ex in Oostende. Hij had gedronken en wou er zijn frieten opeten. Toen de man aanstuurde op seksuele betrekkingen kwam het tot een zware ruzie. Voor de ogen van haar tienjarige zoontje gaf U. de vrouw enkele rake klappen, scheurde haar kledij kapot en zou haar uiteindelijk ook proberen wurgen hebben met de oortjes van een gsm.

Het slachtoffer verklaarde hoe ze haar hand tussen het kabeltje en haar hals kon stoppen om zich vervolgens met de hulp van haar zoontje los te rukken. Vervolgens vluchtte ze met haar kind naar de buren. De politie sloeg U. ter plaatse in de boeien. De man zat twee maanden in voorhechtenis, maar kwam niet opdagen voor zijn proces.

Meteen na zijn arrestatie bekende U. de slagen, maar dat hij zijn ex ook had proberen te wurgen ontkende hij met klem. De rechter oordeelde dat er inderdaad geen objectief bewijs is voor poging tot doodslag en verwees daarbij naar het gebrek aan duidelijke wurgsporen en de warrige verklaringen van het zoontje. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.