Man die burgemeester en gouverneur bestookte met mail over corona krijgt 15 maanden cel

Redactie KW

Een 60 jarige man uit Koksijde is ook in beroep veroordeeld tot vijftien maanden cel. Hij bestookte talrijke politici, het gerecht en de politie bestookte met honderden corona-gerelateerde e-mails.

Vooral gouverneur Carl Decaluwé moest het bij het begin van de pandemie in maart, april en mei van 2020 ontgelden en kreeg tal van mails. Vaak ging het ook om beledigende e-mails waarin hij telkens weer zijn beklag deed over het coronabeleid. Ook Avelgems burgemeester Lut Deseyn (Gemeentebelangen) moest het ontgelden wegens een volgens V. onterechte parkeerboete. De man viseerde ook de zaakvoerster van een Koksijds immokantoor na een mislukt sollicitatiegesprek.

J.V. werd in het verleden al drie keer veroordeeld voor belaging. Maar volgens zijn advocaat is het niet aangetoond dat de mails de rust verstoorden. Bovendien ging het naar politici en die moeten volgens zijn advocaat toch wel over een olifantenvel beschikken. Hij vroeg de vrijspraak. Maar de procureur-generaal viel vooral de stijgende driestheid op. “In 2007 waren er al problemen en die zijn nadien enkel toegenomen. “Zo veel grijs haar, maar zo weinig gezond verstand.”

J.V. zit momenteel ook in voorarrest voor een vermeende verkrachting waarover de rechtbank zich nog moet uitspreken. Voor de laatste feiten van belaging kreeg hij vijftien maanden. Ondanks zijn spijtbetuigingen en vraag tot vrijspraak of minstens een lichtere straf, bevestigde het hof de straf van vijftien maanden. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier