Man bedreigt vriendin met de dood door foto met halfnaakte ex-speler Club Brugge: “Met die spierbundel kon hij niet concurreren”

Redactie KW

Een 30-jarige Oostendenaar riskeert in de Brugse rechtbank tien maanden cel omdat hij zijn vriendin bij de keel greep en met de dood bedreigde. “Toen hij een foto zag van haar met een ex-voetballer van Club Brugge in ontbloot bovenlijf, sloegen de stoppen door”, pleitte zijn advocaat.

Op 30 januari 2019 reed G.M. met zijn vriendin naar hun intussen failliete brasserie La Petite Maison op ’t Zand in Brugge. Omdat het zwaar gesneeuwd had, vroeg G.M. zich af waarom de vrouw de zaak toch per se wou openen. De twee kregen ruzie en toen G.M. op een bepaald op de gsm van zijn vriendin keek, stootte hij op een foto van haar in lingerie samen met een man in ontbloot bovenlijf. “Het ging om een voormalige spits van Club Brugge”, pleitte advocaat Joris Van Maele donderdag in de Brugse rechtbank. “Blijkbaar scoorde hij niet alleen op de grasmat. Dat bleek ook uit enkele seksueel getinte berichten. Mijn cliënt voelde zich zwaar gekrenkt in zijn eer, want met die spierbundel kon hij niet concurreren.”

Volgens het parket greep G.M. zijn vriendin bij de keel en bedreigde haar achteraf ook nog met de dood. “Hij dreigde er ook mee de horecazaak in brand te steken”, verduidelijkte de procureur. “Het slachtoffer trok later haar verklaringen weer in, maar dat deed ze volgens ons onder druk van de beklaagde. Hij liep al meerdere veroordelingen op en kreeg in het verleden al probatiemaatregelen en werkstraffen opgelegd. Maar daar trok hij duidelijk geen lessen uit. Ik vraag tien maanden cel.”

Meester Van Maele drong aan op een werkstraf. “Na het zien van die foto vroeg mijn cliënt zijn vriendin om uitleg”, pleitte hij. “Als antwoord gooide ze met glazen en sloeg ze hem met een stok. Het klopt dat hij haar bedreigd heeft, maar hij heeft haar met geen vinger aangeraakt. Op het moment van de feiten had hij al zeven jaar een relatie met die vrouw. Na al die jaren moeten beseffen dat je vriendin een dubbelleven heeft geleid als mannenverslindster is een bittere pil om te slikken. Het was trouwens niet de enige voetballer met wie ze pleziertjes beleefde. Dat heeft ze zelf toegegeven.”

Volgens Van Maele werd de vrouw in december veroordeeld voor sociale inbreuken. “Zij kreeg toen zes maanden cel omdat ze het personeel van de horecazaak niet betaalde”, pleitte hij. “Maar nu zijn de plooien tussen mijn cliënt en zijn vriendin terug gladgestreken.”

De uitspraak volgt op 15 april. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.