https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Lucien Annot, verdacht van moordpoging op nieuwe vriend van ex, opgepakt in Gistel

Lucien Annot wordt sinds zondagnacht gezocht wegens poging tot moord.© GF
Lucien Annot wordt sinds zondagnacht gezocht wegens poging tot moord.© GF
Redactie KW

Na een klopjacht van vier dagen is de verdachte van de moordpoging zondagavond in Bredene, Lucien Annot (45) uit Oostende, vrijdagavond opgepakt in Gistel. De politie had vrijdagochtend nog een opsporingsbericht verspreid. Annot wordt zaterdagochtend voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

In de nacht van zondag op maandag, rond 1.45 uur, drong Lucien Annot (45) uit Zandvoorde (Oostende) de woning van zijn ex-partner in de Prinses Elisabethlaan in Bredene binnen. De vrouw woonde er amper drie weken en was verhuisd om verder verwijderd te zijn van haar ex, die haar en haar nieuwe vriend belaagde en bedreigde. Annot kroop over de tuinmuur van de woning met behulp van een touw. Hij drong de slaapkamer binnen en had onder meer een shotgun en hamers bij. Binnen kwam het tot een zwaar tumult, waarbij de nieuwe vriend van zijn ex in de schouder werd geschoten en zwaargewond raakte. De ex-vriendin raakte gewond in het gezicht, maar minder ernstig.

Vuurwapen

Na de feiten is hij gevlucht, waarbij hij op zijn minst het vuurwapen heeft meegenomen. Donderdagavond nog werd een grootschalige klopjacht gehouden in het Provinciaal Domein Raversijde. De politie zocht urenlang met man en macht in het natuurdomein, ook met de inzet van speurhonden en de politiehelikopter. Na uren vruchteloos zoeken werd de actie gestaakt. De politie schakelt nu nog een versnelling hoger.

Zwaar verleden

Lucien Annot werd in het verleden nog veroordeeld tot in totaal 11 jaar gevangenisstraf, voor onder meer overvallen en carjackings. Ook toen werd gevuurd met wapens. De man behoorde in zijn twintiger jaren tot de beruchte ‘Bende van de Opex’, vernoemd naar een wijk in Oostende. Zijn broer Michel Annot, ook lid van de bende, werd in 2010 nog tot 20 jaar cel veroordeeld voor de moord op zijn vrouw. Ze werd neergestoken voor de ogen van haar drie kinderen. (BB)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.