https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Man die agent probeert te verdrinken in cel voor poging tot doodslag

© Getty Images
Redactie KW

Een jongeman (23) die zich in de nacht van woensdag 1 op donderdag 2 september zeer agressief opstelde tegenover de politie, werd vandaag door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van poging doodslag en slagen aan politie.

Woensdagnacht rond 1 uur werd de aandacht van een patrouille van de politiezone Blankenberge/Zuienkerke op de A. Ruzettelaan in Blankenberge getrokken door voetgangers. Zij meldden dat een jongeman ruzie zocht met een groepje op straat.

Wanneer de patrouille de jongeman opmerkte, stelde zij inderdaad vast dat de man gewelddadig was naar een omstaander. Wanneer de patrouille de jongeman wilde overmeesteren, verzette hij zich hevig. Hierbij was sprake van een vuistslag en een elleboogstoot ten aanzien van de politie-inspecteur.

In gracht

Toen de man zich kon losmaken, sprong hij in een gracht, waarbij hij ermee dreigde zich te verdrinken. Toen de politie dit probeerde te vermijden en de man uit de gracht probeerde te halen, duwde de 23-jarige verdachte de politie-inspecteur, die evenzeer in de gracht gesprongen was, met het hoofd onder water.

Een tweede politie-inspecteur diende daarbij evenzeer in de gracht te springen om de man te kunnen overmeesteren en te arresteren. Twee inspecteurs zijn werkonbekwaam ingevolge de feiten.

De verdachte werd vandaag aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van poging doodslag en slagen aan politie. De man zal zich ook moeten verantwoorden voor weerspannigheid.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten