Man (60) uit Oostduinkerke aangehouden voor wurgpoging op vriendin (53)

© Getty Images/EyeEm
© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een man van 60 uit Oostduinkerke is aangehouden door de onderzoeksrechter in Veurne voor een poging tot doodslag op zijn vriendin (53). De wurgpoging gebeurde donderdagavond rond 20.45 uur in zijn woning. “Dankzij de snelle interventie door de Politie Westkust kon erger worden voorkomen”, zegt het Veurnse parket.

De politie kreeg een oproep binnen van de minderjarige, inwonende zoon van het slachtoffer, dat zijn moeder werd gewurgd door haar vriend. “ Ter plaatse kon de interventiepolitie van de PZ Westkust vaststellen dat betrokkene inderdaad zijn vriendin aan het wurgen was. Het slachtoffer had ook een grote hoofdwonde. Tijdens de overmeestering heeft de betrokkene zich weerspannig opgesteld en heeft hij een slag gegeven aan een politieman”, zegt het Veurnse parket.

Snelle interventie

“Dankzij de snelle interventie door de Politie Westkust kon erger worden voorkomen. De man werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter wegens poging doodslag en ongewapende weerspannigheid. De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden”, klinkt het. Het slachtoffer werd opgenomen in het ziekenhuis. Ze heeft het ziekenhuis inmiddels al mogen verlaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier