Man (54) die zijn ex-vriendin (53) neerstak hoopte op verzoening: “Hij wou de plooien glad strijken, maar het liep mis”

© JR
© JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

“Hij zou er een doosje chocolade, een liefdesbrief en een foto van hun tijd samen achterlaten aan de deur van haar appartement.” De man die tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag zijn ex-vriendin neerstak met een mes, hoopte op een verzoening, maar dat draaide helemaal anders uit. Kurt D. werd zondag aangehouden voor poging tot moord.

De onderzoeksrechter hield Kurt D. zondag aan voor poging tot moord. Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag was D. richting het appartement getrokken van zijn ex-vriendin op de zesde verdieping van een appartementsgebouw op het Cardijnplein in Oostende. “Hij deed dat in kader van een verzoening tussen de twee”, vertelt advocaat Bram Elyn. “Hij zou er een doosje chocolade, vergezeld van een liefdesbrief en een foto van hun tijd samen, aan de deur van haar appartement neerleggen. Hij wou de plooien gladstrijken. Tenslotte waren ze de voorbije vier jaar een koppel geweest, maar nog niet zo lang geleden gingen ze uit elkaar. Hij had ondertussen een ander adres, maar bleef hopen op een verzoening.”

Twee messteken

D. ondernam de laatste tien dagen verschillende pogingen om zijn ex-vriendin te overtuigen opnieuw voor hem te kiezen. Die verzoening kwam er echter niet. Toen D. die bewuste avond naar haar appartement trok, liep de situatie compleet uit de hand. D. haalde op een gegeven moment een groot vleesmes boven. Details uit het onderzoek hebben we niet, maar vast staat wel dat D. zijn ex-geliefde twee messteken toebracht in de gang van het gebouw. De vrouw werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, nadat ze met haar laatste krachten zelf nog de hulpdiensten kon verwittigen.

Uit goede bron vernemen wij dat de ex-vriendin van D. vorige week nog een ander slot liet stoppen in de deur van haar appartement, net omdat ze zich niet veilig voelde. Een bron dicht bij de familie zegt dat D. zijn ex-vriendin al langer lastig viel en daarbij soms ver ging. “Toch hadden we nooit gedacht dat hij zo ver zou gaan”, klinkt het. “Ik hoop dat het gerecht nu hun werk doet en hem straft. Deze situatie hield al een tijdje aan, alleen hadden we nooit verwacht dat de situatie zo uit de hand zou lopen.”

Milt verwijderd

Het slachtoffer verloor uitzonderlijk veel bloed, maar overleefde de steekpartij als bij wonder. Bij aankomst in het ziekenhuis werd ze meteen geopereerd. Haar milt werd verwijderd en haar maag werd door het mes geperforeerd. “Volgens mijn client had hij helemaal niet de intentie om haar te doden”, vervolgt meester Elyn. “Het is zo dat hij mij onmiddellijk vroeg of ze nog leefde. Die informatie had hij niet gekregen. Hij vindt het jammer wat er gebeurd is. Hij slaapt niet en beeft constant. Voor hem is het een geruststelling dat ze de steekpartij overleefd heeft. Hij beseft maar al te goed wat hij heeft aangericht en weet dat daar gevolgen aan zullen vasthangen. Hij maakte zich er niet gemakkelijk vanaf door niets te zeggen, maar werkte goed mee aan het onderzoek.”

Kurt D. werd zondagmorgen voorgeleid en aangehouden. Hij zit momenteel vast in de gevangenis van Brugge. Vrijdag verschijnt D. voor de raadkamer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.