Koekelarenaar die ex “kogel door hoofd wou jagen” krijgt tien maanden cel

Redactie KW

Een 51-jarige man uit Koekelare heeft in de Brugse rechtbank tien maanden cel gekregen, waarvan de helft met uitstel, voor verboden wapenbezit en belaging van zijn ex-vriendin.

Op 29 november 2019 liep F.H. (51) zijn ex, met wie hij elf jaar samen was, tegen het lijf in een taverne in Koekelare. De vrouw ging meteen naar haar wagen waar de Koekelarenaar dreigend naast haar kwam staan. Omdat ze met een andere man op café was geweest dreigde hij er volgens het parket mee “haar een kogel door het hoofd te jagen.”

Toen F.H. zijn ex een week later stond op te wachten aan de school van haar jongste zoon, doorzocht de politie zijn woning. In een kast in de inkomhal bleek een geladen vuurwapen te liggen waarvoor hij geen vergunning had. Op 11 december 2019 dook F.H. op aan de kinderopvang van het zoontje. Het jongetje reageerde angstig en zei dat hij niet in zijn buurt mocht komen.

Het parket drong aan op twaalf maanden cel. maar de verdediging vroeg een straf met uitstel. “Mevrouw verspreidde leugens over mijn cliënt en wist hem telkens weer uit zijn tent te lokken”, pleitte advocaat Klaas Van Dorpe. “Hij was niet van plan om dat wapen uit te halen. Het was een erfstuk. Nu blijft hij uit haar buurt en waren er geen nieuwe problemen.”

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.