Jongeren op de vuist op ‘t Zand in Brugge, politie maakt zich zorgen over toenemend geweld en drugs

Redactie KW

Zondagavond gingen enkele jongeren op de vuist met elkaar op ‘t Zand in Brugge. Daarbij werd meermaals op het hoofd van een man geschopt. Die stond even voordien ook naakt op het plein. De politie kon enkelen arresteren. “We zijn verontrust over het toenemend geweld en drugsgebruik door jongeren in onze stad”, vertelt burgemeester Dirk De fauw.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zondagavond vond een vechtpartij plaats op ’t Zand tussen twee jongeren, één amper 16 jaar jong, en een man van 24. Het incident werd door omstaanders gefilmd en massaal verspreid via social media. De 16-jarige werd gearresteerd voor slagen en verwondingen. Op ’t Zand ging de man van 24 even voordien – ook al zwaar onder invloed van drugs – volledig uit de kleren, maar ook deze amokmaker werd al snel gearresteerd voor openbare zedenschennis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Toenemend drugsgebruik

Afgelopen weekend organiseerde de Brugse politie op verschillende plaatsen een actie ‘parken en pleinen’ waarbij maar liefst 220 jongeren werden gecontroleerd. Dergelijke acties, die geregeld plaatsvinden in Brugse parken en op diverse Brugse pleinen, zijn gericht op het bezit en gebruik van drugs, geluidsoverlast, achterlaten van zwerfvuil…

“Meer dan 15 procent van de jongeren was in het bezit van drugs”

“Er werden 37 pv’s opgesteld. Meer dan 15 procent van de gecontroleerde jongeren was in het bezit van drugs,” aldus Korpschef Dirk Van Nuffel. “ We zien in Brugge een toename in het gebruik van verdovende middelen, nu ook zelfs van heroïne, en dat baart ons zorgen. Bij twee huiszoekingen werden afgelopen weekend respectievelijk 1 en 2 kilo’s drugs aangetroffen.”

“We zijn niet alleen verontrust over het druggebruik maar ook over het toenemende geweld in onze stad. Dat de aanhoudende coronacrisis doorweegt, is te begrijpen, maar is absoluut geen excuus voor grensoverschrijdend gedrag. De politie zal streng blijven toezien en tussenkomen wanneer jong én oud het te bont maken. Uiteraard willen we liever voorkomen. Daarom doen we ook een oproep aan de ouders om hun verantwoordelijkheid te nemen en jongeren, die dreigen te ontsporen, in het gareel trachten te houden,” concludeert Burgemeester Dirk De fauw.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.