Jongeman krijgt twintig maanden cel voor brutale aanranding aan danscafé in Blankenberge

Een jongeman uit Knokke heeft in de Brugse rechtbank 30 maanden cel gekregen voor een brutale aanranding in Blankenberge. Twee betrokken vriendinnen kregen een werkstraf.

© iStock
© iStock

In april 2019 zette J.M. (22) uit Knokke de bloemetjes buiten in het danscafé Circosia in Blankenberge. Hij maakte avances bij een meisje dat er haar verjaardag aan het vieren was met haar vriendinnen. Maar M. werd afgewezen en dat liet hij niet zomaar passeren. “Aan de uitgang duwde hij mijn cliënte met het gezicht tegen de muur, trok haar rok omhoog en maakte stootbewegingen”, pleitte Yen Buytaert de advocaat van het slachtoffer. “De politie trof haar aan met een gescheurd kleedje. Ze had als het ware enkel nog haar onderbroek en bh aan.”

“Crapuleus”

Volgens de procureur grepen twee vriendinnen van de jongeman, S.S. (23) uit Blankenberge en E.B. (23) uit Maldegem, het meisje na de aanranding bij de haren en gaven haar enkele rake klappen. Het slachtoffer verloor het bewustzijn en hield aan het incident een kale plek op het hoofd over. “Een vrouw zo vernederen omdat ze je afwijst is crapuleus”, stelde de procureur, die 30 maanden effectieve celstraf vroeg voor M. Voor de vrouwen vroeg hij een jaar cel.

M. ontkende alle aantijgingen met klem en vroeg de vrijspraak. “Het slachtoffer en haar vriendinnen legden tegenstrijdige verklaringen af”, stelde advocaat Kris Vincke. “De sfeer die avond was gemoedelijk tot een vriendin van mijn cliënt werd uitgescholden voor hoer.” Volgens de advocaat van S.S. was er minstens sprake van uitlokking. Zij en E.B. vroegen de gunst van de opschorting.

De rechter achtte de schuld van J.M. bewezen en gaf hem 20 maanden effectieve celstraf. De twee vrouwen kwamen weg met 80 uur werkstraf. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.