Jongeman haalt uit met mes tijdens drugsdeal op Brugse Coupurebrug: drie jaar cel

Redactie KW

Een jongeman uit Schaarbeek heeft in de Brugse rechtbank drie jaar cel gekregen, waarvan de helft met uitstel, voor de messteken die hij uitdeelde tijdens een drugsdeal in Brugge. Vier anderen kregen tot 2,5 jaar cel voor de brutale wraakactie die erop volgde.

Op 9 maart vorig jaar spraken twee groepjes jongeren af aan weerszijden van de Coupurebrug in Brugge. De 23-jarige M.N. uit Schaarbeek zou er enkele flesjes “lean” (verdovende mix van hoestsiroop, frisdrank en codeïne, red.) verkopen, maar toen bleek dat de kopers niet van plan waren te betalen kwam het op de brug tot een schermutseling. N. stak daarbij een minderjarige verschillende keren in de benen met een keukenmes.

Uit wraak voor de steekpartij drongen Bruggelingen M.T. (19) en B.B. (19) samen met Blankenbergenaar A.J. (19) en B.I. (20) uit Mechelen de woning van M.N. langs de Violierstraat in Brugge binnen. Omdat M.N. zich tijdig kon verbergen vingen twee huisgenoten de klappen op. Een van hen werd op de knieën gedwongen, kreeg een mes op de keel en een vuurwapen tegen het hoofd. Vervolgens kreeg hij enkele rake klappen en gingen de daders ervandoor met een laptop en twee spelconsoles.

De advocaat van M.N. beweerde dat er bij de steekpartij sprake was van wettige zelfverdediging. “Mijn cliënt was omsingeld en werd bij de nek gegrepen”, pleitte hij. “Toen er nog extra versterking kwam opdagen, was geweld zijn enige optie.” De rechter dacht daar evenwel anders over.

B.I. en M.T. kregen voor de wraakactie twee jaar cel. A.J. en B.B. kregen elk 2,5 jaar cel. Voor B.I. en A.J. is hun straf evenwel voor de helft met uitstel. De rechter was tijdens het proces niet mals voor de jongelui. “Dit is werkelijk een degoutant dossier”, fulmineerde ze. “Dit is het wilde Westen niet!” (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten