https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jongeman (20) uit Kortemark in cel nadat hij samen met mama politie te lijf gaat in Houthulst

© gf
Redactie KW

Twee politiemannen van zone Polder (Diksmuide, Houthulst, Kortemark en Koekelare) zijn enkele dagen arbeidsongeschikt nadat ze zaterdagnacht het slachtoffer werden van geweld. Een 20-jarige man ging door het lint na een verkeersongeval, belde zijn moeder op, en samen gingen ze de politie te lijf.

In de nacht van zaterdag op zondag werd de politie rond 1 uur opgeroepen voor een verkeersongeval in de Terreststraat in Houthulst. Een bestuurder van een auto had daar een ander voertuig aangereden. Bij het ongeval vielen geen gewonden. De politie werd opgeroepen om de nodige vaststellingen te doen bij de stoffelijke schade. Eenmaal aangekomen werden ze echter meteen geconfronteerd met de 20-jarige man uit Kortemark die in de wagen van zijn buurman zat en betrokken was bij het ongeval. Die gedroeg zich onmiddellijk erg agressief tegenover de politie.

Agressieprobleem

De jongeman kwam al talloze malen eerder in aanraking met politie en gerecht onder andere voor slagen en verwondingen, weerspannigheid en smaad. De man is erom bekend een agressieprobleem te hebben. Hij weigerde om een ademtest of drugstest te ondergaan. Korte tijd later kwam de 45-jarige moeder van de Kortemarkenaar ter plaatse. Hij had ze opgebeld. Samen zijn ze twee politiemannen te lijf gegaan. Ze deelden hen slagen en stampen uit. Pas na het oproepen van versterking konden de twee overmeesterd worden.

Wellicht onder invloed

De 20-jarige man werd gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter die besliste om hem aan te houden. Zijn moeder mocht beschikken. Er zijn sterke vermoedens dat de jongeman onder invloed was van alcohol of verdovende middelen tijdens de feiten. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten