Jongeman (19) ontkent dat hij minderjarige meisjes in de prostitutie dwong op hotelkamer

Redactie KW

Een 19-jarige jongeman uit Mechelen riskeert voor de Brugse rechtbank twee jaar celstraf met uitstel voor mensenhandel en seksuele uitbuiting van twee minderjarige meisjes. De man ontkent dit in alle talen. “Hij is een hangjongere, geen tienerpooier”.

I.S. leerde de twee meisjes kennen in de buurt van de Thomas More hogeschool in Mechelen. Op 27 maart trok de jongeman samen met de twee meisjes – toen vijftien en zestien jaar oud – en nog een minderjarige kompaan naar een hotel in Blankenberge. Wiens idee dit was is niet duidelijk. Volgens het parket staat het wel vast dat ze er samen seks hadden en er die nacht ook nog andere mannen over de vloer kwamen om tegen betaling seks te hebben met de meisjes.

Het jongste meisje zag op een bepaald moment haar kans om de politie te bellen. “Ze zei dat ze werd vastgehouden op de hotelkamer”, stelde procureur. “De politie trof er de twee meisjes aan, maar de twee jongens waren niet aanwezig. Ze konden even later wel in de buurt worden opgepakt.” Volgens de procureur stonden op de website Redlights.be advertenties voor seks met de meisjes en streek I.S. een deel van de winst op.

Advocaat Klaas Van Dorpe vroeg de vrijspraak voor I.S. “Mijn cliënt geeft toe dat er die nacht nog mannen zijn geweest maar hij had dat helemaal niet geregeld”, pleitte hij. “Hij is geen tienerpooier, maar hangt wel vaak rond in de buurt van de hogeschool.” Hoewel in de hotelkamer een condoom met zijn DNA werd aangetroffen ontkent I.S. met klem dat hij seks had met het oudste meisje. “Er werd hooguit wat geknuffeld in de zetel. Van penetratie was geen sprake”, aldus nog meester Van Dorpe.

De jonge Mechelaar zat negen maanden in voorhechtenis maar is intussen terug op vrije voeten. Hij verscheen als minderjarige al voor de jeugdrechter voor diefstallen. De rechter doet uitspraak op 25 mei. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.