Jongeman (19) draagt mondmasker niet en schopt naar politie

©yannp Getty Images/iStockphoto
©yannp Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 19-jarige jongeman riskeert in twee dossiers in totaal 9 maanden cel en 1.600 euro boete. Bij een van de twee feiten weigerde hij een mondmasker te dragen en schopte naar de agenten.

De politie was in de nacht van 21 op 22 augustus opgeroepen om naar een plein in De Panne te gaan waar heel wat jongeren samenschoolden. “Ze verstoorden de openbare orde”, zei de procureur.

“Aangekomen bleek dat er een grote groep aanwezig was die zich niet hielden aan de geldende coronamaatregelen. Onder hen ook B.V, die geen mondmasker droeg. Na herhaaldelijke aanmaningen zette hij een op, zij het helemaal niet correct. Hij kwam ook voortdurend te dicht bij de politie. Uiteindelijk gedroeg B.V. zich weerspannig en werd hij geboeid op de grond.”

“Daarbij maakte hij verschillende schoppende bewegingen richting de agenten. Op 1 april bleek B.V. in Nieuwpoort met een minderjarige vriend een mountainbike te hebben gestolen. De politie kon hen in de buurt van de tramhalte oppakken.” De man liet zich niet zien in de rechtbank. Vonnis op 23 april.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.