Jonge twintigers gestraft voor afranseling tijdens foutgelopen ‘seksdeal’ op café

© (Foto JH)
Redactie KW

Twee jonge twintigers uit Nieuwpoort zijn door de strafrechter veroordeeld wegens het afranselen en bestelen van een oudere man die ze hadden leren kennen in danscafé The Possé in Oostduinkerke. Die had de dronken jongeren voorgesteld om tegen betaling seks te hebben op zijn appartement maar dat liep uit de hand. De oudere man werd geslagen en beroofd.

De feiten gebeurden in de nacht van 25 op 26 februari vorig jaar in Oostduinkerke. De 22-jarige V.D. uit Nieuwpoort was er aanwezig in danscafé The Possé en had naar eigen zeggen veel te veel gedronken. Hij werd er het hof gemaakt door W., een oudere man die vlakbij woont. Die maakte avances en vroeg hem te vergezellen naar zijn appartement om daar seks tegen betaling te hebben waarop V.D. toestemde. Hij nam ook zijn 20-jarige vriend C.O. mee. “Kort nadien liep W. in zijn badjas en met bloedende voeten opnieuw binnen in The Possé en vroeg de politie te bellen”, sprak de procureur. “Hij stelde te zijn mishandeld, bedreigd met een kapotgeslagen wijnfles en uiteindelijk bestolen van zijn GSM en portefeuille. Kort nadien werden V.D. en zijn 20-jarige vriend C.O. opgepakt. Op een filmpje op een van hun GSM’s is de bedreiging duidelijk te horen.”

Fantast

De advocaten van het duo veegden alle beschuldigingen van tafel. “W. is een echte fantast, dat maakte de politie intussen al duidelijk. Die avond deed hij oneerbare voorstellen, trok V.D. mee die buiten zijn vriend C.O. ontmoette, die nu in Brest woont. In het appartement kleedde W. zich meteen uit en smeerde zich in met vaseline. Hij vroeg om seks te hebben en zei smalend dat hij normaal op jonge meisjes of jongens valt. Daarop zijn de twee kwaad geworden, viel een wijnfles omver waar W. vervolgens zelf instapte. Er is helemaal geen sprake van geweld.” De rechter vond toch voldoende aanwijzingen voor de afranseling en veroordeelde V.D. tot een werkstraf van 120 uren. C.O. kreeg 24 maanden cel, 18 maanden met uitstel. Zijn straf is zwaarder omdat hij diegene was die ook de diefstallen pleegde. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier