Jonge Bruggeling die neergestoken werd in Brusselse parkeergarage is na vijf weken weer bij bewustzijn

© gf
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Bruggeling Gus Hessels (29) is bijna vijf weken nadat hij in een Brusselse parkeergarage met een mes in de keel werd gestoken eindelijk terug bij bewustzijn.

De jongeman – telg uit een bekende Brugse horecafamilie en zelf ook actief in de horeca – was in het kader van een opleiding voor barman op uitstap in Brussel toen een andere deelnemer aan de uitstap, de 19-jarige M.S. uit Oostende, hem plots vastgreep en in de keel stak.

“Na eerdere mislukte pogingen, zowel aanvankelijk in het Erasmusziekenhuis in Brussel als later in het AZ Sint-Jan in Brugge, werd hij maandag voor het eerst met succes uit de coma gehaald”, zegt zijn moeder Tine.

“De eerste dagen was hij nog volledig suf en ‘weg’ van de wereld. Ook nu, na drie nachten uit coma, is hij nog steeds een schim van zichzelf maar er was toch al interactie tussen ons. Vandaag is de eerst dag dat ik kort met hem kon spreken.Hij vroeg me bijvoorbeeld al om een glas water. Spreken is voor hem nog heel moeilijk gezien de tongzenuw ernstig geraakt werd en nog steeds niet helemaal hersteld is.”

Lange weg te gaan

“Opmerkelijk is dat hij zich helemaal niet kan herinneren wat er precies met hem gebeurd is die 23ste september in die parkeergarage in Brussel. Ik heb hem vandaag verteld dat hij een aanval met een mes heeft overleefd. De dokters zijn positief gestemd, zeggen ze. Morgen wordt de tracheo (buis voor beademing, red) weg genomen en hij zit nu toch al recht in een zetel.”

“Hoe lang hij nog in het ziekenhuis zal moeten blijven is nog niet duidelijk. Ik maak me geen illusies: dat zal nog wel een behoorlijk lange tijd zijn. Sowieso zal hij lange tijd moeten revalideren want zijn spieren zijn zo’n lange tijd inactief geweest. Ook terug goed leren spreken zal tijd vergen. Hij is nog een jonge man dus ik veronderstel dat het zou moeten meevallen maar we hebben nog een lange weg te gaan.”

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier