Jeugdtrainer vraagt vrijspraak voor geweld op minivoetbaltornooi in Harelbeke

Een schermutseling op een minivoetbaltornooi in Harelbeke dreigt een 48-jarige man uit Menen een strafblad op te leveren. De man – die ook actief is als talentscout en jeugdtrainer -moest zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden omdat hij een tegenstander van zijn zoon een trap in het gezicht gegeven zou hebben. Maar hij ontkent. “Ik word geslachtofferd”, aldus de man.

©Photographer: Andrey Popov
©Photographer: Andrey Popov

Het minivoetbaltornooi in Harelbeke naderde in de zomer van 2018 zijn einde toen er tijdens een wedstrijdje tumult ontstond. Bepaalde spelers én supporters hadden al wat alcohol gedronken. Een tegenstander van de zoon van Pascal D. voerde een tackle uit en gedroeg zich onsportief. Het leverde hem een rode kaart op. Daarop stormde D. volgens het slachtoffer het terrein op en gaf hem een trap in het gezicht. Gevolg: een ziekenhuisopname, gebroken tanden en neus en hersenschudding. Volgens slachtoffer en openbare aanklager gaf D. een trap in het gezicht “zoals je dat doet tegen een bal.” Er hangt hem een celstraf van 5 maanden en een boete van 800 euro en een fikse schadevergoeding boven het hoofd.

Zelf vroeg hij vrijgesproken te worden. “Ik heb het gevoel dat de schuld in mijn schoenen geschoven wordt”, aldus D. “En dat terwijl er niemand weet wie heeft geschopt of geslagen. Het slachtoffer heeft zelf tot twee keer toe getrapt. Ik vroeg hem zich tegen mijn zoon te verontschuldigen. Hij deed dat ten opzichte van mij maar niet tegen mijn zoon. Maar daarna is de toestand gekalmeerd.” Vonnis op 4 januari.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.