Jaar cel voor gedetineerde die “pestende” cipier in Brugse gevangenis toetakelde met deksel van waterkoker

Redactie KW

Een gedetineerde die in de Brugse gevangenis een cipier toetakelde met het deksel van een waterkoker, heeft een jaar bijkomende celstraf gekregen. Naar eigen zeggen werd hij door het slachtoffer gepest.

Op 9 december 2019 ging het slachtoffer samen met een collega eten brengen naar de cel van Abdourahim C. (40). Die greep plots het deksel van een waterkoker en sloeg daarmee tot bloedens toe tegen het hoofd van de cipier. De man was vier weken werkonbekwaam.

Volgens de verdediging was er sprake van een vete tussen C. en de cipier. “Toen mijn cliënt op de sectie Hoge Veiligheid zat, werd hij door bepaalde cipiers gepest”, pleitte advocate Annelien Welvaert. “Zo weigerden ze hem zijn medicatie te geven. Toen mijn cliënt na de sluiting van die sectie, terug in een gewone afdeling belandde was hem beloofd dat hij niet meer in contact zou komen met die cipiers. Toen een van hen plots tóch voor zijn neus stond, sloegen de stoppen door.”

A.C. werd in januari vorig jaar overgebracht naar de gevangenis van Gent. In april werd hij veroordeeld voor vernielingen in de Brugse gevangenis. Zijn advocate vroeg om geen extra straf meer op te leggen, maar de rechter ging daar niet op in. De cipier kreeg 750 euro schadevergoeding toegekend.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.