Jaar cel met uitstel voor Blankenbergenaar die erotische foto’s van ex naar politieke partij stuurde

© Unsplash
Redactie KW

Omdat hij zijn relatiebreuk niet kon verkroppen, stuurde Blankenbergenaar T.D. (50) erotisch getinte foto’s van zijn ex naar haar politieke partij. De rechter gaf hem een jaar celstraf met uitstel.

T.D. en het slachtoffer hadden een kortstondige seksuele relatie. Maar toen de vrouw na enkele maanden afstand begon te nemen, kon de Blankenbergenaar dat niet verkroppen. “Je politieke ambities zijn over”, zo dreigde hij in een bericht. Daarna stuurde de man drie erotisch getinte foto’s van zijn ex naar de voorzitter en een bestuurslid van de plaatselijke afdeling van de politieke partij waarin zij actief was.

In september 2022 stapte de vrouw naar de politie om een klacht in te dienen. Naar eigen zeggen werd haar politieke carrière bewust gedwarsboomd door T.D. Van haar partij had ze immers de raad gekregen om een stap opzij te zetten. Ook daarna zou T.D. haar nog hebben lastiggevallen. Toch staat de man niet terecht voor belaging.

De verdediging drong tevergeefs aan op opschorting van straf. “Een van die foto’s stond gewoon op haar Instagrampagina”, stelde advocaat Peter De Becker. “De andere foto’s had ze wel persoonlijk naar mijn cliënt gestuurd.” Volgens De Becker wou T.D. zijn ex niet schaden. “Hij wou alleen haar partij beschermen. Hij vond haar niet de geschikte persoon om in die partij te zitten.” (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier