https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Irakees blijft in de cel voor moord in Oostende

Bron: Belga

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 29-jarige Irakees met twee maanden verlengd op verdenking van een moord in Oostende. Farooq A. blijft ontkennen dat hij een man uit Eritrea om het leven heeft gebracht.

Het lichaam van de dertiger werd op donderdagochtend 22 april ontdekt in een kraakpand langs de Koninginnelaan. De wetsdokter kwam tot de conclusie dat de Eritreeër door bruut geweld op het hoofd van het leven werd beroofd. Daarnaast kreeg de man meerdere messteken in het gezicht. Diezelfde namiddag kon de politie al een mogelijke verdachte inrekenen. Farooq A. zou het eerder al aan de stok gehad hebben met het slachtoffer.

De verdachte is absoluut geen onbekende voor het gerecht. Zo liep Farooq A. al veroordelingen op voor opzettelijke slagen en verwondingen en voor verboden wapendracht. Op 22 september zal hij zich opnieuw in twee dossiers voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden. Zo stelde hij zich op 31 maart weerspannig op tegenover de politie. “I will come back with a gun, motherfuckers”, klonk het zelfs. Daarnaast ging hij op 9 april in een wapenwinkel aan de haal met een alarmpistool. In februari werd hij in Gent ook al veroordeeld tot acht maanden cel voor partnergeweld, maar tegen dat vonnis werd beroep aangetekend.

Op de verdachte werd ondertussen een DNA-spoor van het slachtoffer ontdekt. “Mijn cliënt ontkent nog steeds elke betrokkenheid bij de feiten, maar zal binnenkort opnieuw verhoord worden over het DNA-onderzoek”, reageert zijn advocaat Maxime Van Winkel. Er werd ook een college van deskundigen aangesteld om de psychische toestand van de Irakees te onderzoeken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten