https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

In dit Blankenbergse hotel verbleef ontsnapte moordverdachte (16)

© (Foto MM)
Redactie KW

De voortvluchtige 16-jarige die ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij de moord op de 42-jarige David Polfliet, is dinsdagavond opgepakt in een hotel in Blankenberge. De hotelmedewerkers wisten niet dat ze een kamer verhuurden aan een moordverdachte. De tiener liet zich inchecken door een meerderjarige kompaan. Op geen enkel moment gaven ze de indruk op de vlucht te zijn.

De weggelopen minderjarige lokte dit voorjaar met twee kompanen van 16 en 17 jaar uit Beveren en Antwerpen de 42-jarige David Polfliet via een datingapp naar een park in Beveren. Daar werd de man zonder enige aanleiding zo zwaar aangepakt dat hij overleed aan zijn verwondingen. De speurders onderzoeken nog het precieze aandeel van alle betrokkenen. Zaterdag ging één van de verdachten lopen uit een instelling in Wingene.

In overleg met politie en parket was afgesproken dat de tiener zichzelf zou aangeven. Hij kreeg daartoe echter niet de kans want dinsdagavond werd hij al opgepakt. Omstreeks 23.15 uur kreeg de lokale politie van Blankenberge een tip binnen dat de twee minderjarigen uit de jeugdinstelling in een hotel zaten in Blankenberge, op een boogscheut van de Grote Markt. De politie stuurde meteen verschillende ploegen ter plaatse om de vluchtwegen van het hotel af te sluiten. De twee voortvluchtigen werden kort daarna in een kamer aangetroffen.

De moordverdachte hield zich schuil in hotel Richmond in de Van Maerlantstraat, zo wordt ons bevestigd. In het hotel willen ze niet uitgebreid reageren. Er valt wel te horen dat niemand wist dat er een voortvluchtige minderjarige verbleef. Volgens onze informatie liet de tiener zich inchecken door een meerderjarige. Als minderjarige een hotelkamer boeken, is immers onmogelijk. Waarom de tiener Blankenberge uitkoos als schuilplaats, is vooralsnog niet duidelijk. Wel staat vast dat hij pas dinsdagmiddag het hotel binnenkwam. Het gezelschap had een kamer zonder ontbijt geboekt aan de straatkant. Dat ze zich schijnbaar weinig zorgen maakten, bewijst het feit dat ze doorheen de dag verschillende keren op straat stonden te roken. Doorheen de dag zouden er ook meerdere personen op de kamer geweest zijn.

Verstopt in kast

Even na 23 uur dinsdagavond kregen ze aan de receptie telefoon van de politie. De agenten stonden al klaar voor de deur van het hotel en vroegen een loper om de kamer waar de verdachte verbleef, binnen te gaan. Op straat stonden agenten paraat ingeval de tiener zou proberen door het venster te vluchten. Dat bleek uiteindelijk niet nodig. De voortvluchtige moordverdachte probeerde zich nog te verschuilen in een kast, maar kon uiteindelijk zonder al te veel problemen ingerekend worden. Ook de tiener waarmee hij op de vlucht sloeg uit de instelling, werd door de politie meegenomen. (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.