Ieperse kok op grond geschopt door viertal om sigaret in Kortrijk

© (Foto TP)
© (Foto TP)
Redactie KW

De Ieperse kok Massimo Altimari likt zijn wonden nadat hij slachtoffer werd van zinloos geweld in Kortrijk. Hij werd in de rug aangevallen en minutenlang op de grond geschopt door vier mannen. “En dat allemaal voor een domme sigaret.”

Ieperling met Italiaanse roots Massimo Altimari (42) woont in een appartement vlakbij de Menenpoort in de Vredesstad. Hij herstelt er momenteel van verwondingen door zinloos geweld in Kortrijk, toen hij van zijn werk met de trein naar huis wou pendelen. “Ik voel me alsof er een trein over mij gereden is”, zucht Massimo. “Na mijn werk als kok in het subtropisch zwembad LAGO wandelde ik afgelopen maandag rond 22.45 uur naar het station. Door werken nam ik een smal straatje tussen de Hendrik Consciencestraat en het Conservatoriumplein. Ik was aan het roken en werd plots aangesproken door een groepje van vier personen. Cigarette , s’il vous plaît , vroeg een van hen nogal kort. Ik antwoordde non, bonne soirée messieurs . Er klonken meteen rappe stappen achter mij. Er volgde een stamp in mijn rug, ik viel neer en de vier schopten terwijl ik op de grond lag. Het duurde wellicht maar vier minuten, maar voor mij leek het een eeuwigheid. Ze pakten uiteindelijk mijn pak sigaretten en mijn portefeuille. Ik smeekte om de waardevolle foto’s van mijn familie achter te laten. Ze haalden er een briefje van twintig euro uit, gooiden mijn portefeuille naar mijn hoofd en liepen weg.”

Arbeidsongeschikt

Massimo krabbelde recht en wou zijn weg naar het station voortzetten. “Tot ik met mijn hand aan mijn pijnlijk rechteroog voelde en heel wat bloed zag”, vervolgt Massimo. “Ik riep om hulp, buurtbewoners zagen het bloed en belden de politie, die me overbracht naar de spoedafdeling van het ziekenhuis. Ik kreeg er zeven hechtingen ter hoogte van mijn wenkbrauw. Het medisch onderzoek wees uit dat ik een lichte hersenschudding en een gekneusde rib had opgelopen bovenop de vele schaafwonden. Ik ben zeker een week arbeidsongeschikt door de fysieke klachten en probeer de slaap te vatten met slaappillen, maar de grootste impact is mentaal: ik ben bang. Zoveel geweld voor een domme sigaret. Het is de eerste keer dat ik geconfronteerd word met zinloos geweld en ik wens het zelfs mijn ergste vijand niet toe. Ik durf voorlopig niet meer naar die buurt te gaan en zal in het vervolg een andere route nemen tussen mijn werk en het station.”

De lokale politie is een onderzoek gestart. “Ik hoop dat ze de daders vinden. Doordat ze een mondmasker droegen, kon ik amper een persoonsbeschrijving geven. Al bij al kom ik er nog redelijk goed vanaf. Hadden ze mij recht in mijn oog geschopt, was dit veel erger afgelopen.” (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier