Ichtegemse twintiger die ex-vriendin broodmes op de keel zette moet drugsprobleem aanpakken

Redactie KW

Een 21-jarige man uit Ichtegem heeft voor de Brugse rechtbank tien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor geweld tegen zijn ex-vriendin. Hij moet zijn drugsprobleem aanpakken.

Op 28 februari kwam J.P. de woning van zijn moeder in Ichtegem binnen, snoof een lijn cocaïne en greep plots zijn ex-vriendin vast. De 20-jarige vrouw had enkele kortstondige relaties gehad met J.P. en woonde bij zijn moeder. J.P. zette haar een broodmes op de keel en maakte met zijn andere hand steekbewegingen met een vleesmes. Zijn broers kwamen tussenbeide waarop J.P. zijn greep loste. De jonge vrouw raakte gewond aan de pink.

Door zijn overmatig druggebruik kon J.P. zich naar eigen zeggen bijna niets meer herinneren van de feiten. Na bijna twee maanden voorhechtenis werd hij gelost onder voorwaarden. Maar die schond hij door zijn werk te verliezen en terug dagelijks cocaïne te gebruiken. Hij belandde zelfs met een overdosis in het ziekenhuis.

Psychiatrisch onderzoek wees uit dat P. door zijn druggebruik vaak paranoïde is. Volgens zijn ouders kampt hij met psychoses. P. belandde terug in de cel, maar kreeg nu toch nog een voorwaardelijke straf opgelegd. De rechtbank hield rekening met zijn gunstig strafverleden. Hij kreeg een strikt drugsverbod opgelegd en moet ontwennen. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.