Hysterische vrouw zonder vervoerbewijs gaat tramcontroleurs te lijf

Redactie KW

Een 22-jarige vrouw uit Charleroi, die in Middelkerke twee tramcontroleurs te lijf ging, heeft in de Brugse rechtbank 80 uur werkstraf gekregen.

Toen S.S. (22) op 10 juli vorig jaar op de tram tussen Oostende en Middelkerke zeven controleurs van De Lijn zag opstappen probeerde ze met haar GSM nog snel een vervoerbewijs aan te maken. Een van de controleurs had dit gezien en vroeg haar identiteitskaart om een overtreding op te stellen. De vrouw weigerde dit en zette de tram op stelten.

Ter hoogte van het Arthur De Greefplein in Middelkerke werd ze aangemaand om van de tram te stappen en op de politie te wachten. Hierop ging ze de controleurs als een bezetene te lijf. Twee controleurs liepen daarbij verwondingen op. De politie kwam ter plaatse en had alle moeite van de wereld om de hysterisch schreeuwende, schoppende, bijtende en spuwende vrouw te boeien en naar het politiekantoor over te brengen. In de cel kalmeerde ze uiteindelijk.

Het parket stelde een minnelijke schikking voor, maar de vrouw betaalde die niet waardoor ze voor de strafrechter kwam. “Mijn cliënte spreekt enkel Frans en begreep niets van wat de controleurs en agenten haar zeiden”, stelde advocate Silke Brutin tijdens het proces.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.